Over mij – Judith Meindert

 

Gezondheid boeit me

Gezondheid boeide me altijd al. Zowel de fysieke als de psychische gezondheid. Inmiddels ben ik ervan overtuigd dat deze twee niet los van elkaar gezien kunnen worden. In een gezond lichaam huist een gezonde geest is mijn overtuiging. En hoe krijgen we grip op onze geest als de gezondheid of de omstandigheden een beetje tegenwerken? Daar heb ik mij de afgelopen jaren flink in verdiept.
 

Eerste stap in het vinden van een eigen stijl

Op mijn achttiende ben ik psychologie gaan studeren in Tilburg. Eerst Economische Psychologie en vervolgens Klinische Gezondheidspsychologie. Dat sprak me enorm aan. Ook aan het einde van mijn studie bleef de interesse in de relatie tussen psyche en gezondheid, al bleef ik veel vragen houden. Ik schreef mijn scriptie over de relatie tussen het hebben van een Type-D persoonlijkheid en hart- en vaatziekten.
 

Niet meteen psycholoog

Na mijn studie wilde ik niet zomaar psycholoog worden. Ik had er voor mijn gevoel toen nog niet de leeftijd en ervaring voor. Daarbij had ik nog niet duidelijk voor ogen hoe ik wilde werken. Op de een of andere manier was de puzzel nog niet af. En eerlijk gezegd, gaan zitten en praten de hele dag vond ik toen niet zo aantrekkelijk. Ik ben begonnen in de reintegratie en vervolgens als functionaris gezondheidsbevordering bij de GGD. Dat paste me goed en ik kon het combineren met een aanvullende masteropleiding Gezondheidswetenschappen.
 

Het laatste puzzelstukje…

Op die opleiding kwam ik in aanraking met de gezondheidkundige aspecten van gedrag. Daarnaast wilde ik weten waarom mensen steeds weer de dingen doen die ze eigenlijk niet willen doen en waarom het niet lukt als ze juist wel iets heel graag willen bereiken. Stukje bij beetje begreep ik beter hoe het menselijk gedrag werkt en hoe ik het zou kunnen inpassen in mijn werk. Dat was het laatste stukje. Ook al wist ik toen nog niet precies hoe dat vorm zou krijgen.
 

Veranderen door te doen

Na een aantal jaren bij de GGD gewerkt te hebben, ging ik werken bij een organisatie die de inhoud levert voor de websites van zorgverzekeraars. Dus informatie over klachten, maar ook virtuele coaches en dergelijke. Ik werkte daar als psycholoog en werd verantwoordelijk voor het project ‘Do Something Different’ (DSD). Dat is een programma waarbij je op een leuke manier leert om ingesleten gewoonten en patronen te doorbreken. Niet door te focussen op wat niet meer mag of op wat juist wel moet, maar door het creëren van nieuwe ervaringen. Deze nieuwe ervaringen geven je een andere kijk op zaken en verruimen je blik op mogelijkheden. Ineens ga je zien waarom je gewoonten je vasthielden op dezelfde plek.

Sinds 2010 werk ik samen met de Engelse ontwikkelaars van het programma om ook de mensen in Nederland te laten profiteren van dit programma. Want onderzoek laat zien dat deelnemers in korte tijd meer tevreden zijn met hun leven en minder stress, angst en depressie ervaren. De kracht van het programma schuilt erin dat het leuk en eenvoudig is.
 

Eigen psychologenpraktijk

Nu had ik naar mijn beleving een volledig pakket aan middelen, ervaring, veelzijdigheid en levenservaring om in een eigen psychologenpraktijk op mijn eigen manier mensen te helpen. Cliënten vinden de manier van werken verfrissend en prettig; niet alleen worden klachten snel verlicht, men voelt zich over het algemeen gezonder en gelukkiger. Het is erg mooi daar een bijdrage aan te kunnen leveren.
 

Fijn leven

Naast mijn werk doe ik graag leuke dingen met mijn gezin en ben ik ook meestal buiten te vinden. Als natuurliefhebber maak ik vaak lange wandelingen en heb ik een  passie voor medicinale planten en kruiden. De natuur vormt voor mij een grote inspiratiebron voor mijn werk. Door heel goed naar de natuur te kijken, begrijp ik beter hoe de mens ziekte kan voorkomen en langer gezond kan blijven.
 

Contact

Wil je mij beter leren kennen of heb je vragen? Neem gerust via de e-mail of telefonisch contact met mij op.
Judith Meindert voert het dienstmerk PSYCHOLOOG NIP (website NIP: www.psynip.nl)
 
psycholoog meindert tilburg
Judith Meindert
  • Psycholoog NIP
  • Afspraak op korte termijn
  • Vergoedingen mogelijk
Vraag of interesse?

Je kunt natuurlijk altijd vrijblijvend contact met mij opnemen.
Ik hoor graag van je!